Menu

Inspiratie en kleurkeuzes

Er zitten vele kanten/perspectieven aan deze coronatijd. Voor het realiseren van een corona kunstwerk sprak een collage-vorm aan bij Peter Kortleve, grafisch designer/kunstenaar.

'Met een collega vorm kunnen verschillende elementen verwerkt worden. Door het vervolgens in stukken te scheuren krijg je een beeld dat linkt aan de verscheurde en ontwrichte samenleving en zorgsector.'

Lees voor

Inspiratie

Na het lezen, bekijken en beluisteren van de verschillende verhalen en beelden op de website heeft grafisch vormgever Peter Kortleve veel steekwoorden en uitspraken genoteerd van diverse betrokkenen. Op die manier kon hij het geheel enigszins op zich in laten werken en is hij met sommige uitspraken aan de slag gegaan. De afbeelding hieronder laten de beelden en beleving zien van de coronatijd in het ziekenhuis die de kunstenaar hebben geïnspireerd voor de uitwerking.

Kleurkeuzes

De groene en blauwe kleuren die we kennen van de kleding en gebruiksvoorwerpen in het ziekenhuis tegenover een aantal warme kleuren waarbij het felrood voor slechts een accent wordt gebruikt: het hart.

Lees hier meer