Menu
Verwijzers

Schouder en Elleboog Expertise Centrum Deventer (voor verwijzers)

Het Schouder en Elleboog Expertise Centrum Deventer vervult een topklinische functie voor schouder- en elleboogpathologie. Er is een bovenregionaal schouderspreekuur voor patiënten met complexe schouderklachten.

Schouderspreekuur

Het schouderspreekuur van het Schouder en Elleboog Expertise Centrum Deventer wordt bemand door schouderorthopeden, dr. I.F. Kodde en dr. Y.V. Kleinlugtenbelt en gecertificeerd schouderfysiotherapeuten, M.F.J. Ipskamp en M. Jaspers.

Er is een gecertificeerd schoudernetwerk van schouderfysiotherapeuten. Voor de operatie komen patiënten naar een preoperatief fysiotherapiespreekuur op de schouderpoli waar ze uitgebreid worden voorgelicht over de operatie en de revalidatieperiode. Verwachtingen van de schouderoperatie worden besproken en waar nodig bijgesteld. Schouderscores worden pre- en postoperatief afgenomen om de kwaliteit van zorg te toetsen en voor wetenschappelijk onderzoek. Postoperatief worden patiënten begeleid door de schouderfysiotherapeutenen schouderorthopeden.

Het schouderteam werkt intensief samen met het UMCG, de VU Amsterdam en de McMaster Universiteit in Hamilton, Canada, bij het behandelen van schouderklachten en het doen van wetenschappelijk onderzoek. Er wordt wetenschappelijk onderzoek verricht op de Schouderpoli, onder andere middels multicenter-gerandomiseerde gecontroleerde studies. Bij een van deze studies is het Deventer Ziekenhuis hoofdonderzoekskliniek.