Menu
Nieuws Lijn1

Hart- en Vaatcentrum Salland innoveert met DZ thuis

20 oktober 2022

DZ thuis is een tweede project voor patiënten met hartfalen. Het is een initiatief van het Hart- en Vaatcentrum Salland.

DZ Thuis

DZ thuis gaat nog een stap verder dan thuismeten (zie bericht hierboven). Gaat thuismonitoring om patiënten met relatief milde klachten, DZ thuis betreft patiënten met hartfalen die feitelijk in het ziekenhuis opgenomen en behandeld moeten worden, maar zo goed zijn dat ze thuis - onder begeleiding - kunnen verblijven. Deze patiëntengroep wordt dagelijks aan huis bezocht door een gespecialiseerde verpleegkundige uit het ziekenhuis. De patiënt blijft een klinische patiënt en valt dus onder de verantwoordelijkheid van het ziekenhuis. De huisarts wordt op de hoogte gesteld als de patiënt als 'DZ thuis' wordt geïncludeerd. Voor vragen: stuur een mail naar projectleider Corinne Mensink c.mensink@dz.nl

Verantwoordelijkheid van het ziekenhuis

Deze patiëntengroep wordt dagelijks aan huis bezocht door een gespecialiseerde verpleegkundige uit het ziekenhuis. De patiënt blijft een klinische patiënt en valt dus onder de verantwoordelijkheid van het ziekenhuis. De huisarts wordt op de hoogte gesteld als de patiënt als 'DZ thuis' wordt geïncludeerd.

Vragen? Mail de projectleider Corinne Mensink

Gerelateerde berichten

Alle informatie en communicatie tussen verwijzers en het Deventer Ziekenhuis wordt op het patiëntenportaal MijnDZ en in de toekomst op het PGO getoond. Dit geldt niet alleen voor het Zorgverlenersportaal, maar ook voor alle verwijzingen die via ZorgDomein plaatsvinden.

Naar alle Lijn1 berichten