Menu
Nieuws Lijn1

Automatische verwijzing paramedici

4 april 2023

Paramedici uit het Deventer Ziekenhuis mogen nu zelf patiënten die klinisch zijn behandeld in het Deventer Ziekenhuis doorverwijzen naar paramedische zorg buiten het ziekenhuis en hebben daar geen formele toestemming meer van een arts voor nodig.

Paramedische zorg

Patiënten worden tijdens een klinische opname nu gezien door paramedici (fysio, ergo, logopedie). Vaak is later in de eerste lijn ook paramedische zorg nodig. Denk bijvoorbeeld aan patiënten die een hersenbloeding hebben gehad. Voor zo’n verwijzing moest de arts een officiële verwijsbrief schrijven. Paramedici mogen nu ook zelf verwijzen als het een chronische patiënt is. De verwijzing wordt automatisch door de paramedicus in het patiëntdossier gezet. Dit zou tot minder beloverlast voor de huisarts moeten leiden omdat patiënten zonder verwijzing nu niet meer hoeven te bellen.

Gerelateerde berichten

Alle informatie en communicatie tussen verwijzers en het Deventer Ziekenhuis wordt op het patiëntenportaal MijnDZ en in de toekomst op het PGO getoond. Dit geldt niet alleen voor het Zorgverlenersportaal, maar ook voor alle verwijzingen die via ZorgDomein plaatsvinden.

Naar alle Lijn1 berichten