Menu

Wat kan ik allemaal zien in MijnDZ?

In uw medisch dossier bewaren we uw (medische) persoonsgegevens zodat we u goede zorg en hulp kunnen bieden. Welke gegevens precies in uw medisch dossier worden opgenomen kunt u zien in MijnDZ. Ze staan in MijnDZ onder ‘Dossier’, waar ze ook worden toegelicht.

Lees voor

Wat kan ik in MijnDZ zien?

In MijnDZ kunt u uw medische gegevens inzien. Maar ook kunt u een vragenlijst invullen, zoals de vragenlijst voor een operatie/ingreep (preoperatieve vragenlijst). Verder kunt u raadplegen:

Home (startpagina)

De startpagina verschijnt nadat u bent ingelogd. U vindt op deze pagina een verzameling met handige informatie. U heeft direct overzicht van uw afspraken, uw ongelezen berichten en taken die voor u klaar staan.

Agenda

Onder het tabje ‘Agenda’ ziet u een overzicht van geplande afspraken. U ziet wanneer de afspraak is, bij welke afdeling, bij wie en waar. En bij historie ziet u een overzicht van alle afspraken die u heeft gehad.

Dossier

Onder het kopje ‘Dossier’ vindt u verschillende onderdelen uit uw dossier. De belangrijkste lichten we hiertoe:

Behandelverslagen

Hier vindt u wat uw zorgverlener/medisch specialist in uw medisch dossier heeft geschreven tijdens een polikliniekbezoek, ziekenhuisopname of telefonisch consult. Houd er rekening mee dat alle verslagen met een vertraging van zeven werkdagen te zien zijn.

Brieven

U vindt er ook brieven die over uw medische situatie zijn verstuurd. Dit kunnen brieven zijn die gericht zijn aan uzelf, maar ook brieven die naar uw huisarts of een andere specialist zijn verstuurd.

Medicijnen

Hier vindt u het overzicht van uw medicijnen die op dit moment bij de zorgverleners/specialisten in het Deventer Ziekenhuis bekend zijn. Bij de medicatie staat ook wanneer u hiermee bent begonnen, de dosering en hoe u deze moet innemen.

Uitslagen

In MijnDZ vindt u de uitslagen van verschillende onderzoeken die zijn gedaan. Bijvoorbeeld laboratoriumuitslagen van bloedonderzoek, urineonderzoek, weefselonderzoek of een darmonderzoek. Van de onderzoeken van de afdeling Radiologie (zoals een echo of MRI) kunt u alleen de verslagen lezen, geen beeldmateriaal zoals foto’s of filmpjes.

E-consult

(Op dit moment alleen te gebruiken voor​ een aantal specialismen/afdelingen)

Voor enkele specialismen is het mogelijk om beveiligd te mailen met de zorgverlener/medisch waar u onder behandeling bent. Dit wordt ook wel een e-consult genoemd. In MijnDZ ziet u bij welke specialismen dit van toepassing is. Het is een alternatief voor een telefonisch afspraak of een afspraak in de spreekkamer. U stelt eenvoudig en veilig uw vraag via MijnDZ. Een e-consult kunt u gebruiken bij vragen die niet kunnen wachten tot de volgende afspraak.

Uw e-consult komt binnen bij een polikliniekmedewerker. Deze beantwoordt uw vraag of stuurt deze door naar de juiste medisch specialist/zorgverlener. U kunt in de meeste gevallen binnen 3 werkdagen een reactie verwachten. Gebruik een e-consult bijvoorbeeld om vragen te stellen over de behandeling. U kunt ook bijwerkingen van medicijnen doorgeven via een e-consult.

Een e-consult is niet geschikt bij spoed. Bel bij spoed de polikliniek waar u onder behandeling bent of uw huisarts.

Taken

Als u gebruik maakt van MijnDZ, kan uw zorgverlener of de balie assistente met u afspreken dat er een vragenlijst wordt klaargezet in het portaal. Deze vragenlijsten zijn bedoeld om uw gezondheid te volgen of als voorbereiding op een polikliniekbezoek, onderzoek en/of behandeling.

Mijn gegevens

Bij ‘Mijn gegevens’ vindt u uw persoonlijke gegevens zoals deze in het Deventer Ziekenhuis bekend zijn. Klopt er iets niet? U kunt een aantal gegevens direct wijzigen zoals uw adres, huisarts en verzekeringsgegevens). Voeg uw e-mailadres en mobiele nummer toe. Met deze gegevens kunnen we u beter bereiken of een herinneringsmelding sturen.

Patiëntenfolders

Hier staat informatie die belangrijk kan zijn voor uw behandeling, bijvoorbeeld folders en links naar websites. Uw zorgverlener zet deze voor u klaar. Als uw zorgverlener nieuwe folders of nieuwe linkjes heeft klaargezet, staan deze ook op de homepage van MijnDZ.