Menu

Wat is een operatieve ingreep in dagbehandeling?

Bij een dagbehandeling wordt u 1 dag opgenomen. Dezelfde dag gaat u weer naar huis. De middag vóór uw opname belt de verpleegkundige u tussen 14.00 en 16.30 uur om de opnametijd door te geven. Voor de maandag wordt u op vrijdagmiddag gebeld. U kunt dan eventuele vragen stellen.

Lees voor

Voorbereiding

  • Regel van tevoren iemand die u komt ophalen na de behandeling. Als u verdoving en/of medicijnen krijgt, mag u niet zelf rijden. U bent niet verzekerd.
  • Krijgt u algehele verdoving (narcose)? Zorg er dan voor dat u de eerste nacht niet alleen thuis bent.
  • Als u voor de operatie nuchter moet blijven, lees dan goed de folder 'Afspraken eten, drinken en medicijngebruik vóór een operatie' van de anesthesioloog. Houd u aan deze afspraken.
  • Gebruik de dag van opname geen nagellak, make-up en/of kunstnagels.
  • Bij een operatieve ingreep alle piercings verwijderen

Hoe verloopt zo’n dag?

Op de afdeling bespreekt een verpleegkundige, tijdens het opnamegesprek, met u de gang van zaken rondom de operatie. Het tijdstip van de operatie is een richttijd, houdt er rekening mee dat daar op de dag zelf vanaf geweken kan worden.

Na de operatie haalt een verpleegkundige u weer op en blijft u ter observatie op de afdeling. In verband met de korte verblijfsduur zijn er geen bezoekuren op de Dagbehandeling.

U krijgt een broodmaaltijd zodra u weer mag eten. Als u naar huis mag, belt de verpleegkundige degene die u komt ophalen. Het tijdstip is afhankelijk van de ingreep. De verpleegkundige vertelt wat u thuis kunt doen voor een zo goed mogelijk herstel.

Folder