Menu

Wanneer mag mijn baby naar huis? En mag bezoek?

Uw baby mag naar huis wanneer de kinderarts dit aangeeft, meestal komt het er op neer dat uw baby alle voedingen zelf moet kunnen drinken, geen bewakingsapparatuur meer nodig heeft, goed groeit, en zichzelf goed kan warm houden.

Lees voor

Mag ik bezoek meenemen naar de afdeling Neonatologie?

U mag bezoek meebrengen. Bezoek mag alleen binnen komen samen met één van de ouders van de baby. U mag met maximaal 4 personen bij uw baby, ouders meegerekend. Bezoek moet dezelfde hygiëne regels volgen als de ouders.
Wanneer uw bezoek niet lekker is/ziek is, b.v. griep, verkouden, zere keel, koortslip, buikgriep, koorts of andere infectie etc. dan mag dit bezoek niet binnen komen.
Bezoek en ook u mogen niet bij andere kinderen kijken i.v.m. de privacy.
Omdat onze patiëntjes veel rust nodig hebben vragen wij u om zachtjes te praten en veel geluid te vermijden.

Mogen andere kinderen op bezoek komen?

Eigen broertjes en zusjes van de baby mogen op bezoek komen met ouder(s) mits ze niet ziek zijn, verkouden etc. zie boven. Kinderen moeten wel bij het bedje van hun broertje of zusje blijven en mogen niet aan knopjes, lampjes, draadjes e.d. zitten. Andere kinderen mogen niet op bezoek komen tenzij ze 12 jaar of ouder zijn. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor het bezoek, zie boven. Tip voor meenemen van jonge kinderen: neem iemand mee om op ze te passen of met ze van de afdeling af te gaan, onze ervaring heeft geleerd dat jonge kinderen het snel zat zijn op de afdeling en omdat willen spelen en rennen etc.