Menu

Mag ik roken in het Deventer Ziekenhuis?

Het Deventer Ziekenhuis is een rookvrij ziekenhuis. Dit betekent dat er in het ziekenhuis en op ons terrein niet gerookt mag worden. Dit geldt voor patiënten, bezoekers, medewerkers, leveranciers en anderen.

Lees voor

We zijn een ambassadeur van gezondheid en zetten ons iedere dag in om mensen beter te maken. De mogelijkheid bieden om op ons terrein te kunnen roken, past daar simpelweg niet meer bij. Dat vinden we niet alleen als zorgverlener, we ontvangen ook steeds vaker klachten van andere patienten en bezoekers dat er bij ons gerookt wordt.

Concreet betekent het dat vanaf 1 februari 2019 op het terrein van het ziekenhuis (inclusief voorplein, parkeerterrein en toegangswegen op ons terrein) niet meer wordt gerookt. Een rookvrij Deventer Ziekenhuis geldt voor medewerkers, patiënten, bezoekers en leveranciers.

Voor bezoekers en patiënten die het moeilijk vinden niet te roken als ze ons ziekenhuis bezoeken, is informatie beschikbaar. Rokende patiënten die opgenomen worden in het ziekenhuis kunnen desgewenst hulp krijgen, bijvoorbeeld met een nicotinepleister. Verder kunnen patiënten en bezoekers terecht bij huisartsenpraktijken in de regio voor advies of hulp bij stoppen met roken.

Vraag over ons rookbeleid?