Menu

Hoe vraag ik een DigiD aan?

Voor MijnDZ heeft u DigiD nodig. DigiD staat voor ‘digitale identiteit’ en is bedoeld om op internet uw identiteit vast te stellen. U logt met DigiD veilig in op websites van de overheid en de zorg.

Lees voor

DigiD aanvragen?

Heeft u nog geen DigiD? Ga dan naar www.digid.nl. Daar leest u hoe u DigiD aanvraagt. Je hebt een computer met internet nodig of je mobiele telefoon. Verder is uw burgerservicenummer, geboortedatum, postcode en huisnummer nodig. Vraag een DigiD aan met de ‘Digid app’. Dat is een extra beveiligingscheck zodat wij kunnen vaststellen dat alleen ú toegang krijgt tot uw dossier. De verwerking van uw aanvraag duurt 3 tot 6 dagen. Na de aanvraag krijgt u de activeringscode per post thuisgestuurd. Met de code activeert uw DigiD en geeft u uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Inloggegevens kwijt?Bent u uw DigiD kwijt, dan vraagt u deze opnieuw aan via www.digid.nl.U kunt ook gebruik maken van de DigiD App.

Heeft u vragen over DigiD?

Dan kunt u het antwoord misschien vinden op www.digid.nl. Als u (nog) niet zo handig bent met een computer of wanneer u hulp nodig hebt bij het aanvragen van een DigiD, dan kunt u bij uw gemeente of bij de bibliotheek in uw buurt vragen wie u hierbij kan helpen. De meeste bibliotheken bieden een “Digisterker-cursus” aan. Hierin leert u een DigiD aan te maken en uw weg te vinden op websites van de overheid en andere organisaties zoals het ziekenhuis.

Hoe veilig is DigiD?

DigiD is op dit moment een van de veiligste inlogmethoden. DigiD doet er alles aan om DigiD veilig te houden. U kunt daar zelf ook aan meewerken. Lees daar meer over op www.digid.nl/veiligheid/

Meer uitleg over DigiD

Op de website van Steffie vindt u stap-voor-stap uitleg over aanvragen en gebruiken van DigiD, in meerdere talen. U kunt er ook oefenen met inloggen.

Website DigiD