Virtual Fracture Care app
Patiënten hoeven met een eenvoudige botbreuk of kneuzing in bijna alle gevallen niet meer voor nacontrole naar het Deventer Ziekenhuis te komen. De informatie die zij nodig hebben voor hun herstel is te vinden in een speciale app: de Virtual Fracture Care (VFC) app.
Hoe werkt de Virtual Fracture Care (VFC) app?
Deze gratis app is bedoeld voor patiënten die in het Deventer Ziekenhuis zijn behandeld voor letsel op de Spoedeisende Hulp. U krijgt als patiënt alle benodigde informatie over het hersteltraject en uitleg via de Virtual Fracture Care app. De app geeft informatie over het letsel, het behandelplan en filmpjes met oefeninstructies voor het herstel. U kunt thuis aan de slag met de oefeningen uit de app. Een nacontrole op de polikliniek is in bijna alle gevallen niet meer nodig.
Downloaden VFC app
Iedereen kan de Virtual Fracture Care app downloaden in de App Store (iPhone) of Google Play Store (Android). Open de camera op uw mobiele telefoon en richt hem op de QR-code. U gaat dan automatisch naar de Virtual Fracture Care app. Download de app op uw mobiele telefoon. Selecteer Deventer Ziekenhuis als uw ziekenhuis en start met het gebruiken van de app.
De VFC app is in vijf talen beschikbaar: Nederlands, Engels, Turks, Arabisch en Pools. In de app staat informatie over het over uw breuk of kneuzing, de behandeling, filmpjes en oefeningen.
Veelgestelde vragen
-
Neem bij toenemende pijnklachten contact op met de Breuklijn. Bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 – 12.30 uur en van 13.30 - 16.00 uur, tel.: (0570) 53 51 82. Neem buiten kantooruren contact op met de Spoedeisende Hulp, tel.: (0570) 53 53 01.
Wanneer een behandeling met behulp van Virtual Fracture Care?
Patiënten met een eenvoudige botbreuk of kneuzing komen na een behandeling op de spoedeisende hulp in aanmerking voor Virtual Fracture Care. De medisch specialist beoordeelt altijd of iemand in aanmerking komt. De volgende behandelingen zijn mogelijk met Virtual Fracture Care:
- gebroken sleutelbeen
- gebroken elleboog
- gebroken pols / onderarm
- gebroken hand / vinger (s) (middenhandsbeentje / malletvinger)
- enkelbandletsel / enkel verzwikt
- voet tussen de spaken
- gebroken middenvoetsbeentje
- gebroken grote teen
- gebroken teen
Om welke letsels het gaat?