Menu
Patiënt

‘Toch wel aparte ervaring’

Een volle schouwburg en duizenden mensen die meekeken via Facebook en TV Oost. De live vaatoperatie van Marcel Klunder uit Twello was een groot succes. Zeker ook omdat de hoofdpersoon zich opgelucht voelt.

'Voor iedereen een bijzondere dag'

Bijna drie uur lang konden we live zien hoe de buikaorta van Marcel werd hersteld. Zelf werkt hij langzaam aan zijn herstel. ‘Ik mag niet tillen en bukken en moet rustig aan doen, maar verder voel ik me prima. Het is allemaal wel bont en blauw waar ze me hebben gesneden. Ze hebben me flink te pakken gehad’, zegt hij lachend, ‘maar dat verdwijnt vanzelf wel.’ Zijn vrouw en oudste zoon, zijn schoonouders en twee vrienden zaten tijdens de operatie in het Ziekenhuis naar de uitzending van TV Oost te kijken. Marcel: ‘De jongste regelde de dingen thuis, zoals de dieren. En hij had mij ook al weggebracht naar het ziekenhuis. Mijn Familie en vrienden twijfelden of ze naar de schouwburg zouden gaan, maar ik vond het toch een prettig idee dat ze dicht bij me waren. Ook voor hun was het een bijzondere dag.’

Apart

Na ontwaakt te zijn uit de narcose, kon Marcel de slaap niet vatten. Wat ga je dan doen? ‘Ik heb direct de uitzending van TV Oost teruggekeken. Ik vind dit soort medische programma’s altijd wel bijzonder om te zien, maar het is toch wel heel apart om in dit geval naar jezelf te kijken. Ik vond het ook best emotioneel om terug te zien. Het had allemaal ook anders af kunnen lopen. Ik ben door de oog van de naald gekropen. De artsen zijn toch wel de echte helden in dit verhaal.’ Wat vindt hij, terugkijkend, dat een volle schouwburg en duizenden mensen online naar hem hebben gekeken? ‘Ik zou het zo weer doen. Ik heb veel reacties van mensen gekregen die het leerzaam vonden. En via Facebook kreeg ik een bericht dat er zelfs mensen in de schouwburg zaten die speciaal voor de live operatie uit Denemarken waren gekomen.’ De Live OK werd georganiseerd ter ere van tien jaar nieuwbouw van het Deventer Ziekenhuis.