Menu
Patiënt

Rooming-in

Een dag en eventueel een nacht bij uw kind blijven is een goede voorbereiding op de thuiskomst en kan in het belang van u en uw kind zijn. De ouder kan dan een dag en een nacht voor uw kind zorgen met de verpleegkundige op de achtergrond.

Onzeker over de zorg?

Door alles wat er de afgelopen tijd is gebeurd, bent u misschien wat onzeker bij de zorg van uw kind. U krijgt de beschikking over de ouderkamer, met daarin aanwezig een bedbank, een kleine koelkast en een TV. In de kast staan wat boeken/ tijdschriften over couveusekinderen. Uw kindje komt bij u op de kamer. U krijgt beddengoed, een handdoek en een washandje. Van de bedbank maakt u snel een bed, wilt u even kijken of er een molton matrasbeschermer over de matras zit voordat u het bed opmaakt? In overleg met de verpleegkundige kunt u op de afdeling jeugdzorg douchen. De verpleegkundige zal u wijzen waar deze is. Wilt u de badkamer na gebruik weer netjes achterlaten? Wanneer u het bed niet meer gebruikt zou u dan a.u.b. uw bed willen afhalen, inclusief de moltonmatrasbeschermer. De verpleegkundige zal dit dan in de was doen.

Wat u zelf mee dient te nemen

Nachtkleding, nachthemd/pyjama, eventueel een ochtendjas, toiletartikelen, leesboek of iets dergelijks ter ontspanning. Het is raadzaam om niet te warme kleding te dragen. De temperatuur op de afdeling is namelijk iets hoger dan normaal.

Eten en drinken

Op de gang staat ’s morgens en ’s avonds koffie en thee. Dit mag u zelf inschenken. U kunt gebruik maken van de koelkast op de rooming-in kamer en zelf ook iets te drinken en/of eten meenemen. ’s Middags kunt u de verpleegkundige vragen voor thee, koffie, water. Blijft u slapen dan krijgt u een ontbijt en lunch (broodmaaltijd), deze zijn gratis. Wilt u een warme maaltijd dan kan dit. U heeft keuze uit drie menu’s met voor- en nagerecht voor € 7.50. In plaats van een warme maaltijd kunt u voor een broodmaaltijd kiezen, deze is gratis. Bonnen voor deze maaltijd kunt u kopen in het bezoekersrestaurant. De bon kan ingeleverd worden bij de Roomservice, zij verstrekken de maaltijd aan u op de neonatologieafdeling.

Bezoek

Het is belangrijk dat u en uw kind rust krijgen en samen zijn. Teveel en te lang bezoek wordt daarom afgeraden. Overleg hierover met de verpleegkundige. Mobiel telefoneren is op de afdeling Neonatologie niet toegestaan. In de hal, bij binnenkomst afdeling, of in de hal van het ziekenhuis, mag u wel telefoneren.

Langdurige Rooming-in

Op de afdeling neonatologie zijn 14 plekken voor te vroeg geboren en/of zieke pasgeborenen. Soms zijn niet alle plekken in gebruik. De afdeling is niet ingericht op ouders die blijven slapen maar bij uitzondering komt het voor dat een ouder langdurig komt inroomen. Zolang de bezetting op de afdeling het toelaat kunnen wij u een bed bieden op kamer 1 of 4 waar uw kind dan ook komt te liggen. Dit zijn tweepersoonskamers, echter als we deze tweede plek of de kamer nodig hebben voor een ander kind kunt u helaas niet meer blijven slapen. Als het er naar uitziet dat het voor u niet langer mogelijk is om te blijven slapen zullen wij u daar zo snel mogelijk van op de hoogte brengen. Het kan voorkomen dat u dan ’s avonds of ’s nachts nog naar huis moet. De afdeling Neonatologie beschikt niet over toilet- en douche. U kunt gebruik maken van het toilet op de gang buiten de afdeling. Op de afdeling jeugdzorg kunt u douchen, de verpleegkundige kan u wijzen waar deze is. Als u pas bevallen bent proberen we samen met de kraamafdeling een oplossing te vinden of u mogelijk daar van de faciliteiten gebruik kunt maken.

Lees meer over de afdeling neonatologie