Menu
Patiënt

Plastische chirurgie

Hier vindt u meer informatie over plastische chirurgie die vaak worden vergoed door uw verzekeraar. Voor ingrepen die niet worden vergoed verwijzen wij u naar Cosmetische Chirurgie Stedendriehoek.

Gelaat

U kunt bij ons terecht voor diverse gelaatsbehandelingen. De ingreep wordt uitgevoerd in de operatiekamers van het Deventer Ziekenhuis. Behandelingen die onder voorwaarden in aanmerking kunnen komen voor vergoeding zijn de ooglidcorrectie en de oorcorrectie.

Ooglidcorrectie

Overhangende bovenoogleden geven vaak een vermoeide en oud uitziende blik. Soms is er zoveel huidoverschot dat het gezichtsveld beperkt wordt. Dit kan dan leiden tot klachten over vermoeidheid en hoofdpijn. Een ooglidcorrectie biedt een oplossing. De operatie is relatief weinig belastend en geeft een langdurig resultaat.

In de zorgverzekeringswet is vastgelegd dat een ooglidcorrectie alleen vergoed wordt uit de basisverzekering als de oogleden verslapt zijn door een aangeboren afwijking of een vanaf de geboorte aanwezig chronische aandoening. Wel vergoeden veel verzekeraars een ooglidcorrectie vanuit een aanvullende polis als de overhangende oogleden het gezichtsveld beperken.

De correctie van wallen van de onderoogleden wordt niet vergoed. Het naar buiten draaien van het onderooglid wordt weer wel vergoed. Maakt u dus gerust een afspraak voor een eerste consult: dan kunnen wij beoordelen in hoeverre u voor vergoeding in aanmerking komt.

Oorcorrectie

Een oorcorrectie verhelpt het afstaan van de oren (flaporen). Afstaande oren zijn het gevolg van een abnormale vorm van het kraakbeen. Deze afwijking is meestal aangeboren. De correctie kan al plaatsvinden bij kinderen vanaf minimaal vier jaar en als de buitenste rand van het oor meer dan twee centimeter afstaat van het hoofd. In ieder geval moet het kraakbeen stevig genoeg zijn en het kind moet gemotiveerd zijn om de operatie en de nazorg te ondergaan.

Wat is de behandeling?