Menu
Patiënt

Over onze ziekenhuisartsen

De ziekenhuisarts is bij ons een generalistische specialist die verantwoordelijk is voor de dagelijkse klinische zorg. Hij is de spil op de verpleegafdeling en aanspreekpunt voor zorgverleners én de patiënt. Het Deventer Ziekenhuis heeft drie ziekenhuisartsen in dienst.

Over de ziekenhuisartsen van ons ziekenhuis

Nieuw is de functie van de ziekenhuisarts in het Deventer Ziekenhuis. Sinds 2014 is dat een nieuwe, erkende functie in de Nederlandse zorg. Ons ziekenhuis is een van de zeven ziekenhuizen dat deze ziekenhuisartsen opleidt.

Nieuwe functie

Wie een nieuwe knie krijgt, wordt geopereerd door een orthopeed. Problemen met de nieren worden verholpen door een internist. Ook tijdens de opname in het ziekenhuis, blijven deze medisch specialisten verantwoordelijk voor uw zorg. Maar de artsen kunnen niet 24/7 bij u zijn. Zo houden ze spreekuur, overleggen ze met collega’s, doen ze onderzoek of geven ze onderwijs. De dagelijkse zorg in de kliniek is daarom in handen van verpleegkundigen samen met artsen in opleiding tot specialist (aios). Daarom is de nieuwe functie ziekenhuisarts er.

Aanspreekpunt

De ziekenhuisarts is bij ons een generalistische specialist die verantwoordelijk is voor de dagelijkse klinische zorg. Hij of zij moet de brug slaan tussen diverse specialisten aan het bed van de patiënt. Als coördinator is hij niet medisch eindverantwoordelijk (dat blijft de specialist), maar is hij wel altijd op de afdeling aanwezig. Zo kan hij hét aanspreekpunt zijn voor patiënten op medisch gebied en spin het web van alle collega zorgverleners. Wordt een patiënt ontslagen dan zorgt de ziekenhuisarts voor een goede overdracht richting de huisarts, de thuiszorg of het verpleeghuis. En omdat een ziekenhuisarts langer op een verpleegafdeling werkt dan een aios, bouwt hij in de loop der jaren een dosis ervaring op die helpt bij eventuele veranderingen om de zorg nog beter te maken.