Menu
Patiënt

Over onze medisch specialisten

Als u een afspraak op de polikliniek heeft of opgenomen wordt in ons ziekenhuis, wordt u meestal gezien door een van onze specialisten. Een medisch specialist heeft zich na de geneeskundestudie verder gespecialiseerd in een specifiek vakgebied. Hij of zij is eindverantwoordelijke voor de zorg en behandeling van de patiënt.

De medisch specialist in ons ziekenhuis

Als u een afspraak op de polikliniek heeft of opgenomen wordt in ons ziekenhuis, wordt u meestal gezien door een van onze specialisten. Een medisch specialist heeft zich na de geneeskundestudie verder gespecialiseerd in een specifiek vakgebied. Hij of zij is eindverantwoordelijke voor de zorg en behandeling van de patiënt. De werkzaamheden van een medisch specialist bestaan onder andere uit het zien en behandelen van patiënten op de polikliniek en verrichtingen doen, zoals bijvoorbeeld opereren. De medisch specialist is verder verantwoordelijk voor de zorg voor patiënten die op een verpleegafdeling liggen.

Overdracht informatie
We proberen ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk door uw eigen specialist wordt behandeld. Toch kan het voorkomen dat u ook door een andere specialist wordt gezien, bijvoorbeeld als u meerdere aandoeningen hebt. Achter de schermen zorgen onze artsen ervoor altijd voor dat ze de behandelinformatie zo goed mogelijk aan elkaar overdragen. Ook worden alle relevante gegevens over uw behandeling bijgehouden in een elektronisch patiëntendossier. Dit dossier met uw gegevens kunt u zelf eenvoudig en veilig online raadplegen. Klik hier voor meer informatie over hoe dat werkt.

Eindverantwoordelijk
Tijdens uw opname of (poliklinische) behandeling is er altijd een medisch specialist eindverantwoordelijk: uw hoofdbehandelaar. Hij of zij is verantwoordelijk voor en wel voor het hele traject van diagnose tot, behandeling en daarnaast ook de als voortgang van uw zorg. Dit is uw hoofdbehandelaar en die kan – als dat nodig is – ook andere specialisten te hulp vragen. Maar uw hoofdbehandelaar blijft altijd de schakel tussen de verschillende zorgverleners. Als u wordt opgenomen, kan de dagelijkse zorg op een afdeling door de hoofdbehandelaar overgedragen worden aan een arts in opleiding tot medisch specialist. U kunt ook altijd uw vragen aan deze arts stellen. Over uw medicijngebruik bijvoorbeeld of over een eventuele ingreep. Uw eigen specialist (hoofdbehandelaar) blijft altijd betrokken.

Overzicht specialisten

Maak hier kennis met onze specialisten