Menu
Patiënt

Over onze co-assistenten

Het Deventer Ziekenhuis heeft ook een mooie traditie in het opleiden van co-assistenten. Dat zijn studenten geneeskunde die tijdens hun opleiding in een ziekenhuis ervaring opdoen. In ons ziekenhuis werken circa vijftig co-assistenten.

Over de co-assistenten van ons ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis heeft ook een mooie traditie in het opleiden van co-assistenten. Dat zijn studenten geneeskunde die tijdens hun opleiding in een ziekenhuis ervaring opdoen. Deze co-schappen duren drie tot tien weken. Ze doen dat altijd onder supervisie van een specialist of een arts in opleiding tot medisch specialist. In het Deventer Ziekenhuis werken circa vijftig co-assistenten. Ze doorlopen tijdens hun studie meerdere co-schappen op diverse afdelingen. U kunt ze overal in ons ziekenhuis tegenkomen, onder meer tijdens een spreekuur. De co-asssistent kan klachten uitvragen of lichamelijk onderzoek doen en medische handelingen verrichten.

In 2011 zond de AVRO De Echte Coassistent uit, een prachtige televisieserie over het leven en de opleiding van co-assistenten in het Deventer Ziekenhuis. U kunt hier alle afleveringen terugkijken