Menu
Onderzoeken

Punctie op de hybride-OK

Bij dit onderzoek wordt met een naald een stukje weefsel van een lichaamsdeel afgenomen, zodat dit kan worden onderzocht.

Om de juiste plaats voor deze punctie te bepalen wordt gebruik gemaakt van beeldvorming op de Hybride OK.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 535 135

Hoe kom ik er?

Route 45
Lees voor

Wat gebeurt er bij een punctie?

In de Hybride-OK komt u op een onderzoekstafel te liggen. Aan u zal gevraagd worden om te gaan liggen in een houding die de punctie mogelijk maakt. Dit kan op de rug zijn, maar ook op de buik of de zij. Tegelijkertijd wordt ook de tafel en het röntgentoestel op de juiste plek gezet.

Met enkele opnamen wordt de juiste plaats voor de punctie bepaald. Bij het maken van de opnames draait het apparaat om u heen.

Daarna krijgt u plaatselijke verdoving. De radioloog prikt met de naald de plaats aan waarvan het weefsel moet worden onderzocht. U krijgt bij de punctie soms een ademcommando. Als er voldoende weefsel is afgenomen, krijgt u een pleister of klein drukverband op de prikplaats. In het laboratorium wordt het weefsel onderzocht.

Downloads

Komt u binnenkort naar het Deventer Ziekenhuis voor dit onderzoek? Het is belangrijk om u goed voor te bereiden. Download onze folder en lees wat u kunt verwachten.