Menu
Onderzoeken

PSG-onderzoek thuis

Bij een Polysomnografie (PSG onderzoek) worden de hersenactiviteit en meerdere lichaamsfuncties tijdens de slaap geregistreerd. Het onderzoek vindt 's nachts bij u thuis plaats. De voorbereidingen in het ziekenhuis.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 56

Hoe kom ik er?

Route 81
Lees voor

Wat gebeurt er bij een PSG-onderzoek thuis?

Bij het PSG-onderzoek is er sprake van twee delen: een deel in het ziekenhuis en een deel thuis.

In het ziekenhuis

De KNF-laborant plakt met speciale lijm elektroden (dopjes) op uw hoofd, hals, gezicht en benen. Om goed contact te maken met de huid, brengt de laborant een geleidende pasta aan onder de dopjes. Hierbij schuurt hij of zij met een scrubcrème over uw huid. Daarna worden twee elektroden op uw borst geplakt om uw hartslag te registreren. U krijgt aan uw vinger een pleister met een meetapparaat dat de hoeveelheid zuurstof in uw bloed meet. De ademhaling wordt gemeten onder uw neus en met een rekband om uw borst en buik. Alles wordt verbonden met een klein opnamekastje (recorder), dat u bij u draagt. Daarna kunt u gewoon naar huis gaan.

Thuis

De KNF-laborant heeft met u afgesproken hoe laat u gaat slapen. U wordt dan verzocht in uw bed te gaan liggen en te gaan slapen. Tot die tijd kunt u zich vrij bewegen. De volgende dag komt u naar het Deventer Ziekenhuis en laat u alle aansluitingen verwijderen op de KNF-afdeling.

Downloads

Wilt u zich verder verdiepen in het PSG-onderzoek thuis? Dan kan dat door onze folder hieronder te downloaden.