Menu
Onderzoeken

Plasdagboek

Met een plasdagboek krijgen we inzicht in het plasgedrag van uw kind. Hiermee verkrijgen we meer informatie over eventuele plasproblemen en zijn we in staat om een gerichte behandeling op te stellen.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 80

Hoe kom ik er?

Route 120
Lees voor

Wat houdt het plasdagboek in?

In het plasdagboek schrijft u of uw kind twee weken lang op hoe vaak het drinkt, plast en poept. Ook al heeft uw kind geen problemen met poepen. Dit geeft ons toch belangrijke informatie. Op dag 4 en 5 doet u een volumetest. Uw kind moet dan twee bekers leegdrinken in een half uur en daarna de plas zo lang mogelijk ophouden, totdat hij of zij echt nodig moet.

Zet een (oude) litermaat in het toilet en laat uw kind hierop plassen zodra hij aandrang voelt. Meet deze plas op. Meet ook de volgende plas op. Schrijf de hoeveelheid op in het dagboek. Plast uw kind ’s nachts in bed? Dan willen wij graag weten hoeveel het nachts plast. Weeg op dag 6 en 7 het gewicht van een natte luier en een droge luier.

Als uw kind ’s ochtends wakker wordt en moet plassen, zet dan een litermaat in het toilet en laat hem of haar hierop plassen. Schrijf de hoeveelheid op in het dagboek. Op dag 13 en 14 willen wij graag weten hoeveel uw kind drinkt, plast en op welke tijdstippen. Zet een litermaat in het toilet en uw kind kan hier plassen zodra het aandrang voelt. Schrijf dit op in het dagboek en gooi de urine daarna weg. Moet uw kind al binnen 14 dagen naar de poli, of komt het op dag 13 en 14 niet uit, meet dan het drinken en plassen op een andere dag.

Downloads

Wilt u meer lezen over het plasdagboek, of zien hoe het eruit ziet? Download dan onze folder hieronder.