Menu
Onderzoeken

Plaatsen van een centraal veneuze catheter - PICC

Het plaatsen van een centraal veneuze catheter (PICC) voorkomt eventuele schade aan uw bloedvaten. Onder plaatselijke verdoving wordt een dun, flexibel infuusslangetje in het bloedvat van de bovenarm ingebracht waarmee medicatie, bloed en bloedproducten worden doorgegeven, of bloed wordt afgenomen.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 535 135

Hoe kom ik er?

Route 45
Lees voor

Wat gebeurt er bij het plaatsen van een centraal veneuze catheter?

De radioloog kijkt met een echoapparaat of in de rechterbovenarm een bloedvat geschikt is. De rechterbovenarm heeft de voorkeur, omdat dit de kortste weg is naar het hart. Onder plaatselijke verdoving wordt een dun, flexibele infuusslang (PICC) in het bloedvat van de bovenarm ingebracht. Na het inbrengen controleert de radioloog of de PICC op de juiste plek zit. De PICC wordt met een speciale pleister gefixeerd. Het geheel wordt afgedekt met een transparant folie. Aan het uiteinde, daar waar het infuus aangekoppeld kan worden, wordt een dopje geplaatst. Het onderzoek duurt ongeveer 45 minuten.

Downloads

Komt u binnenkort naar het Deventer Ziekenhuis voor het plaatsen van een veneuze catheter? Het is belangrijk om u goed voor te bereiden. Download onze folder en lees wat u kunt verwachten.