Menu
Onderzoeken

MSLT-onderzoek

Met de Multiple Sleep Latency Test (MSLT) gaan we na of er bij u sprake is van verhoogde inslaapneiging overdag. Het onderzoek levert belangrijke informatie op voor het stellen van de diagnose en therapie.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 56

Hoe kom ik er?

Route 81
Lees voor

Wat gebeurt er bij een MSLT-onderzoek?

Er worden elektroden (kleine, ronde metalen plaatjes) op uw hoofd geplakt. Hiermee meten we de elektrische activiteit van uw hersenen. Ook meten we de oogbewegingen en spieractiviteit. Daarvoor worden elektroden rond uw ogen en op uw kin aangebracht. De draden van de elektroden komen samen in een apparaatje dat u om uw schouder of buik met u mee kunt dragen.

Het is de bedoeling dat u zo ontspannen mogelijk op een bed gaat liggen en probeert te slapen. Er wordt geregistreerd of en hoe snel u in slaap valt. Deze slaaptest wordt meerdere malen herhaald. Na iedere test wordt u gewekt. Tussen de tests door verblijft u op een verpleegafdeling en mag u niet slapen of in bed liggen.

Downloads

Wilt u meer weten over het MSLT-onderzoek, de voorbereidingen en wat u kunt verwachten? Download dan onze folder hieronder.