Menu
Onderzoeken

MRI-onderzoek

Een MRI-scan, of MRI-onderzoek, is een serie foto's van de binnenkant van het lichaam. Deze speciale foto's kunnen informatie geven over bijvoorbeeld de spieren, pezen, gewrichten, de wervelkolom, hersenen en organen in de buik. Het MRI-apparaat maakt deze foto's met een sterk magnetisch veld en radiogolven.

13

dagen wachttijd tot eerste behandeling

Afdeling(en)

Contact

(0570) 535 135

Hoe kom ik er?

Route 45
Lees voor

Wat gebeurt er bij een MRI-onderzoek?

Tijdens het onderzoek ligt u in de 'tunnel' van het MRI-apparaat. De tunnel is aan beide uiteinden open. De laborant bedient het MRI-apparaat vanuit een aangrenzende kamer. Zij kan u zien en tegen u praten via een intercomsysteem. U krijgt een alarmbelletje mee tijdens het onderzoek waarmee u de laborant kunt waarschuwen als u bang of niet lekker wordt. Tijdens het maken van de foto's moet u heel stil blijven liggen, anders mislukken de foto's. MRI-onderzoek is veilig en pijnloos. Het kan zijn dat u wat warm wordt tijdens het onderzoek, maar dat is niet erg.

Het MRI-apparaat maakt een hard kloppend of brommend geluid. Dat is normaal. U krijgt oordopjes in of een koptelefoon met muziek. Soms is het nodig nog wat foto's met contrast te maken. U krijgt dan contrastmiddel in uw arm gespoten of u krijgt een speciaal drankje te drinken. Een MRI duurt 15 minuten tot 1,5 uur.

Downloads

Komt u binnenkort naar het Deventer Ziekenhuis voor een MRI onderzoek? Het is belangrijk om u goed voor te bereiden. Download onze folder en lees wat u kunt verwachten.