Menu
Onderzoeken

Mammalokalisatie

Een mammalokalisatie is een onderzoek van de borst waarbij de radioloog een dun metalen buigzaam draadje (harpoen) in de gevonden afwijking brengt. Daarna gaat u naar de operatiekamer waar de chirurg dit stukje weefsel verwijdert voor nader onderzoek.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 535 135

Hoe kom ik er?

Route 45
Lees voor

Wat gebeurt er bij een CT-onderzoek?

In de onderzoekkamer neemt u plaats op een stoel. De laborant(e) klemt vervolgens de te opereren borst tussen 2 plastic plaatjes. De laborant(e) maakt soms meerdere foto's. De computer kan hiermee de juiste plaats bepalen. Het is heel belangrijk dat u stil blijft zitten tot het onderzoek klaar is.

Het bovenste plaatje heeft een uitsparing waardoor de radioloog de naald in de borst kan prikken. Het prikje is een beetje pijnlijk: het voelt hetzelfde als een verdovingsprik. Daarom wordt er geen verdoving gegeven. Als de naald op de goede plaats zit, haalt de radioloog de naald eruit. Het draadje blijft achter en er worden nog 2 controle foto’s gemaakt.
De laborant(e) plakt het draadje vast en u wordt naar de afdeling teruggebracht. Op de operatiekamer verwijdert de chirurg het draadje samen met het stukje weefsel. Het onderzoek duurt in totaal zo'n 40 minuten.

Downloads

Komt u binnenkort naar het Deventer Ziekenhuis voor dit onderzoek? Het is belangrijk om u goed voor te bereiden. Download onze folder en lees wat u kunt verwachten.