Menu
Onderzoeken

Flebografie van de arm

Een flebografie is het afbeelden van de aderen die het bloed van de arm richting het hart voeren. Om de aderen zichtbaar te maken wordt gebruik gemaakt van een contrastvloeistof. Dit onderzoek wordt meestal gedaan ter voorbereiding op het aanleggen van een shunt in één van beide armen.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 535 135

Hoe kom ik er?

Route 45
Lees voor

Wat gebeurt er bij een flebografie van de arm?

Het onderzoek wordt uitgevoerd op een onderzoektafel. Uw arm zal eerst worden ontsmet. U krijgt daarna een prik in de pols of arm met een naald waaraan een slangetje wordt bevestigd. Hier spuit de arts de contrastvloeistof doorheen, dit kan een warm gevoel door het lichaam veroorzaken, dat ook vrij snel weer weg is. Er worden meerdere series foto’s gemaakt (van de pols tot aan de schouder).

Soms wordt er een stuwband om uw bovenarm gedaan tijdens het maken van de foto’s of er wordt gevraagd om uw adem even in te houden. Dit wordt allemaal duidelijk aan u uitgelegd tijdens het onderzoek. Wanneer het onderzoek klaar is, verwijdert de arts of de laborant het slangetje en wordt het gaatje even dichtgedrukt.

Downloads

Komt u binnenkort naar het Deventer Ziekenhuis voor dit onderzoek? Het is belangrijk om u goed voor te bereiden. Download onze folder en lees wat u kunt verwachten.