Menu
Onderzoeken

Fietsechocardiografie

Bij een fietsechocardiografie wordt gekeken hoe de functie van uw hartspier en kleppen reageren op inspanning. Tijdens de inspanning op een ligfiets zal de hartfunctielaborant uw hart in beeld brengen en verschillende metingen doen.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 00

Hoe kom ik er?

Route 79
Lees voor

Wat gebeurt er bij een fietsechocardiografie?

U ontbloot uw bovenlichaam. Hierna neemt u plaats op de ligfiets. De laborant bevestigt ECG- elektroden. De ligfiets wordt op de juiste hoogte voor u gezet. Daarna zal de ligfiets naar achteren en op de linkerzijde gekanteld worden. Vervolgens kunt u gaan fietsen. Elke minuut wordt de weerstand van de fiets verhoogd. Stop niet zonder overleg met de laborant. Tijdens de inspanning zal de hartfunctielaborant uw hart in beeld brengen en verschillende metingen doen.

Soms zal er een cardioloog bij het onderzoek aanwezig zijn om zonodig direct te overleggen, welke metingen er misschien nog meer gedaan moeten worden. Zodra het onderzoek klaar is zal de weerstand van de ligfiets gaan en mag u nog rustig uitfietsen totdat het hartritme weer op het beginniveau is. Na afloop van het onderzoek kunt u zich douchen of opfrissen. Handdoeken en washandjes zijn aanwezig.

De uitslag

De uitslag krijgt u van uw cardioloog of, als u bent opgenomen, van de behandelend arts op de verpleegafdeling.

Downloads

Wilt u meer algemene informatie over de fietsechocardiografie? Download de folder hieronder.