Menu
Onderzoeken

Eerste bezoek plastisch chirurg

Binnenkort komt u naar de polikliniek Plastische chirurgie voor uw eerste bezoek. De plastisch chirurg is een medisch specialist die onderzoek en behandeling verricht zoals reconstructies, handchirurgie en plastische ingrepen.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 25

Hoe kom ik er?

Route 75
Lees voor

Wat gebeurt er bij een eerste bezoek aan de plastisch chirurg?

Bij uw 1e bezoek wordt u nog niet behandeld. U bespreekt uw klacht met de arts. U kunt hier thuis alvast over nadenken. Schrijf zonodig op wat u wilt vertellen. De arts zal u vragen stellen en u onderzoeken. Van belang zijn ook:

  • behandelingen of operaties in het verleden;
  • uw huidige gezondheidstoestand; eventuele ziekten;
  • zwangerschap;
  • medicijnengebruik, in het bijzonder van bloedverdunnende middelen (aspirine);
  • eventuele overgevoeligheden.

Soms is nader onderzoek (zoals bloed- en röntgenonderzoek) nodig of moeten de gegevens van artsen worden opgevraagd waarbij u onder behandeling bent (geweest). De polikliniekassistent bespreekt dit met u, en maakt een vervolgafspraak om de bevindingen te bespreken. Vaak hebt u tijd nodig om over de hoeveelheid gekregen informatie thuis na te denken en te bespreken. Een 2e bezoek is dan nodig. De vervolgafspraken zijn meestal 2 tot 3 weken na het 1e polikliniekbezoek. De arts bespreekt dan de uitslagen van de onderzoeken, verkregen gegevens van andere artsen, en de behandelingsmogelijkheden met u. Uw vragen worden uiteraard besproken. Aan het einde van uw laatste consultatie krijgt u een vragenlijst om in te vullen, om eventuele belangrijke gegevens die niet zijn besproken of vermeld niet over het hoofd te zien. Hier kunt u ook aangeven of u over voldoende informatie over de besproken behandeling beschikt. Van belang is dat u zich realiseert dat een behandeling alleen plaatsvindt nadat u hiervoor toestemming hebt gegeven.

Downloads

Wilt u meer algemene informatie over het eerste bezoek aan de plastisch chirurg? Download de folder hieronder.