Menu
Onderzoeken

Duplex-echografie van de shunt

Een duplex-echografie wordt gemaakt wanneer men vermoedt dat een shunt niet goed functioneert. Een oorzaak kan dan zijn dat er een vernauwing in de shunt aanwezig is. Bij dit onderzoek wordt de shunt onderzocht met echografie en de doppler stroomsnelheidsmeting.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 535 135

Hoe kom ik er?

Route 45
Lees voor

Wat gebeurt er bij een duplex-echografie van de shunt?

De laborant vraagt u om in een gemakkelijke stoel plaats te nemen in de onderzoeksruimte. Er wordt een gel op uw shuntarm aangebracht. Dit voelt koud aan. De gel is nodig voor een goed contact tussen uw huid en de taster. De laborant beweegt de taster vervolgens over de huid. De taster zendt geluidsgolven uit door de shunt. De echo’s van deze geluidsgolven worden opgevangen en “vertaald” in beeld op een monitor. Deze beelden worden opgeslagen. De laborant krijgt informatie over de snelheid van de bloedstroom en de conditie van de wand van het bloedvat. Het meten van de stroomsnelheid is als geluid hoorbaar.

Downloads

Komt u binnenkort naar het Deventer Ziekenhuis voor dit onderzoek? Het is belangrijk om u goed voor te bereiden. Download onze folder en lees wat u kunt verwachten.