Menu
Onderzoeken

BAEP-onderzoek

Met een BAEP-onderzoek wordt bepaald of er afwijkingen zijn in de werking van de gehoorzenuwen. Daarvoor gebruiken we elektroden.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 56

Hoe kom ik er?

Route 81
Lees voor

Wat gebeurt er bij een BAEP-onderzoek?

Tijdens het onderzoek ligt u op een tafel. De laborant bevestigt 1 elektrode naast ieder oor en 1 midden op het hoofd. Voor een optimaal contact brengt de laborant onder de elektroden wat geleidingspasta aan en schuurt de huid daar wat. Als de elektroden goed contact maken, wordt met de registratie begonnen. Tijdens de registratie krijgt u een koptelefoon op. Hierdoor hoort u een reeks tikkende geluidjes.

Bij een gehoordrempelonderzoek worden deze geluidjes steeds zachter zodat we kunnen bepalen hoe sterk uw gehoorzenuw signalen doorgeeft aan uw hersenen. Tijdens het onderzoek moet u zo stil mogelijk liggen. Voor kleine kinderen is dat niet altijd makkelijk. Daarom voeren we het onderzoek bij hen het liefst uit tijdens de slaap. Zorg ervoor dat uw kind moe is en net voor of tijdens zijn of haar slaaptijd komt. Eventueel kunt u een flesje en/of slaapknuffel meenemen. Het BAEP onderzoek duurt ongeveer 20 minuten. Het BAEP gehoordrempelonderzoek duurt 1 tot 1,5 uur.

Downloads

Wilt u meer informatie over het BAEP-onderzoek, download dan de folder.