Menu
Patiënt

Kinderraad

Wij, de Kinderraad denken graag mee over hoe het in het Deventer Ziekenhuis beter kan. In de kinderraad gaat het om wie wij zijn, om onze ideeën, adviezen en meningen.

We weten wat wij goed vinden, maar ook wat wij missen of wat anders zou kunnen. Soms denken we er alleen over na en soms vertellen we onze ideeën aan de mensen die erover gaan.

Wat doet een kinderraad?

We kiezen een onderwerp waar we graag iets mee willen. We denken na over wat wij anders zouden willen. Soms vragen we extra informatie aan een deskundige. We maken met elkaar een verbetervoorstel. Niet altijd alleen op papier. We kunnen ook met tekeningen, foto’s of een video verduidelijken wat we willen. Dit leggen we dan voor aan de medewerkers die invloed hebben in het ziekenhuis.

Het kan ook dat er een vraag bij ons komt van zorgverleners, afdelingshoofden of de Raad van Bestuur. Zij vragen onze mening over een plan of idee dat zij willen uitvoeren. Wij praten daar in de kinderraad over en geven onze reactie.

Wij komen vier keer per jaar bij elkaar in het Deventer Ziekenhuis. Tussendoor hebben we overleg via de mail, telefoon of een WhatsAppgroep.