Menu
Patiënt

‘Hand brug naar buitenwereld’

Met plastisch chirurg Pien Schwencke-König heeft het Deventer Zekenhuis nu drie gespecialiseerde Europese handchirurgen in dienst. Zij doen complexe hand- en polsbehandelingen.

'Met de hand maak je contact'

De hand is een complex onderdeel van het menselijk lichaam. Pezen, spieren, zenuwen en botten komen op een kleine plek samen. Bij een verkeerde medische ingreep is de hand weinig vergevingsgezind. Het moet in één keer goed en juist daarvoor hebben Europese handchirurgen extra expertise in huis, met name als het gaat om de juiste behandeling of operatie. Pien Schwenke-König: ‘De hand is gevoel, de hand is functioneel, maar ook de brug naar de buitenwereld. Met je hand werk je en maak je contact. Als je de functie van iemands hand kan herstellen na een trauma help je iemand enorm.’

Complexe toepassingen

Het Deventer Ziekenhuis heeft nu drie Europees handchirurgen in dienst. Dit betekent dat het Deventer ziekenhuis handchirurgie op Topniveau kan leveren. Nederland heeft zo’n zeventig Europees gecertificeerde handchirurgen. Drie ervan werken nu dus in het Deventer Ziekenhuis. Naast Pien Schwencke zijn dat Michiel Beets en Edwin Wijburg. Hiermee speelt Deventer in op de ontwikkeling dat handchirurgie meer en meer een puur specialisme wordt.