Menu
Patiënt

De missie van eten en drinken in het Deventer Ziekenhuis

Het is onze missie om binnen Deventer Ziekenhuis iedereen te laten genieten van lekker en goed eten en drinken: patiënten, medewerkers en bezoekers.

Gezonder voedingsaanbod

Gezonde voeding is de standaard voor iedereen; het ‘nieuwe’ normaal. Een gezonder voedingsaanbod draagt bij aan herstel van patiënten, een gezonde werkomgeving voor medewerkers en een gezonde keuze voor bezoekers.

Belang van goede voeding

Door iedereen een gevarieerd assortiment eten en drinken aan te bieden, met duidelijke uitleg en aantrekkelijke presentatie op de zorgafdelingen en in onze vernieuwde restaurants, verleiden we gasten én patiënten tot het maken van de juiste keuzes. En maken ze bewust van het belang van goede voeding. Binnen Deventer Ziekenhuis geloven we bovendien dat voeding een persoonlijke kwestie is, een onderdeel van ieders identiteit. We stemmen ons assortiment daarom af op de wensen, behoefte of voedingseisen van de patiënt, bezoeker, medewerker of gast. Of je nu diabeet bent en een bepaald dieet moet volgen, een allergie hebt of gewoon de voorkeur geeft aan voeding uit een bepaalde windstreek of met een bepaalde smaak. Er is voor ieder wat wils.

Duurzaam

Deventer ziekenhuis kijkt graag verder dan de muren van haar ziekenhuis, en draagt ook haar steentje bij aan een betere wereld. We maken stappen richting een duurzamere inkoop en leggen focus op het verminderen van voedselverspilling. Ook geven we veel aandacht aan vegetarische en plantaardige producten. Voor patiënten geldt dat herstel altijd bovenaan staat. Dit betekent onder andere dat we kritisch kijken naar het gebruik van plantaardige ingrediënten bij deze doelgroep.

Genieten zit ‘m ook in een stukje aandacht en gastvrijheid. Ons horecapersoneel en roomservicemedewerkers staan voor je klaar met oprechte aandacht en kennis van zaken. Of dit nu gaat om een praatje of hulp bij het maken van een keuze. Tot slot vinden wij dat genieten betaalbaar moet zijn, en daarmee toegankelijk voor iedereen. We bieden daarom een gevarieerd assortiment van basis – tot luxe, passend bij ieders portemonnee.