Menu
Behandelingen

Zon en jeuk bij eczeem

Bij eczeem is de rode en droge huid ontstoken en dit zorgt voor schilfertjes en jeuk. Hoe stop je met krabben? En welke zonnebrandcrème is het meest geschikt in de zomer?

Het is belangrijk om op een juiste manier om te gaan met de zon en jeuk om de huid te laten herstellen.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 80

Hoe kom ik er?

120
Lees voor

Wat kan ik doen?

​Uw kind heeft last van eczeem. De zon heeft invloed op de huid. Het is belangrijk om de huid van uw kind vaak en goed in te smeren. Lees hier waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf van zonnebrandcrème en hoe u kunt voorkomen dat u of uw kind het niet te warm krijgt, gaat transpireren of verbranden.


Bescherming

Bescherming tegen verbranding is voor iedereen nodig. Zonnehoedjes, petten en zonnebrillen zijn dan ook geen overbodige luxe. De huid beschermen kan ook door het dragen van dunne katoenen gekleurde luchtige kleding. Witte kleding laat te veel zonlicht door. Bedenk dat in de schaduw, of onder de parasol, nog 50 procent van de zonnestralen weerkaatsen. Een gevoelige huid kan ook dan nog verbranden

Adviezen en instructies

Bij de aanschaf en het gebruik van een zonnebrandcrème kunt u op een aantal dingen letten. Hieronder volgen een aantal adviezen en instructies:

  • Baby's en peuters kun je beter helemaal uit de zon houden.
  • Voor kinderen met een gevoelige / eczeem huid kun je beter producten zonder parfum gebruiken.
  • Laat de huid voorzichtig wennen aan de zon.
  • Kleding beschermt tegen de zon. Er is ook speciale uv-kleding te koop.
  • Zet kinderen een pet of hoed op.
  • Gebruik zonnebrandmiddel met een SPF van minimaal 30. En op een zonovergoten dag 50 of 50+.
  • Smeer kinderen liefst 30 minuten voordat je de zon in gaat. Dan heeft het zonnebrandmiddel voldoende tijd om door de huid te dringen en in te werken. Daarna elke 2 uur. Breng een zonnebrandcrème altijd royaal aan.
  • Vermijd de volle zon tussen 11.00 uur en 15.00 uur. De zon staat dan namelijk op haar hoogst en schijnt dan het felst.
  • Blijf niet te lang in de zon, koel regelmatig af in de schaduw.
Meer tips en adviezen

Let op

Bijna alle zonnebrandcrème firma’s voeren ongeparfumeerde maar ook geparfumeerde ‘lijnen’, dus lees de kleine letters op de verpakkingen. Wil je weten welk merk zonnebrand je het beste kunt gebruiken? Kijk dan even op de website van de Consumentenbond.

Vragen?

Hebt u nog vragen dan kunt u die stellen aan uw behandeld arts of verpleegkundig specialist kinderallergie. U kunt uw vraag ook mailen naar allergologie@dz.nl of contact opnemen met één van de assistentes van de polikliniek Kindergeneeskunde.

Testen zonnebrand