Menu
Behandelingen

Zalfinstructie

Wanneer u last heeft van ontstekingsverschijnselen of jeuk op de huid, dan kan de dermatoloog hormoonzalf, crème en/of neutrale basiszalf voorschrijven. Op deze pagina ontdekt u hoe u zelf stapsgewijs het beste zalf aanbrengt.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 10

Hoe kom ik er?

Route 85
Lees voor

Speciaal ontwikkelde smeerwijzer app

Er is een speciaal ontwikkelde app beschikbaar voor mensen met (chronische) huidaandoeningen. De zalfapp geeft stapsgewijs instructies en informatie over het gebruik van hormoonzalven, basiszalven en crèmes; de manier van aanbrengen van zalf, over het juiste gebruik, de juiste hoeveelheid en over het afbouwen bij het gebruik van hormoonzalven. Daarnaast is er in de app informatie te vinden over jeuk, kun je een persoonlijk behandelplan aanmaken en vind je tips & animatiefilmpjes. En er is de mogelijkheid om de ernst van de (eczeem)klachten (jeuk/pijn) bij te houden.

De app is gratis beschikbaar in de App Store (voor een Apple smartphone) en in de Google Play Store (voor alle Android gestuurde smartphones) onder de naam Zalf smeerwijzer. De app wordt mogelijk gemaakt door het UMC Utrecht, Sanofi Genzyme, Dermacura en de VMCE.