Menu
Behandelingen

Ulnaropathie

Bij ulnaropathie kan een zwachtel om de elleboog helpen om de klachten te verdwijnen en wanneer dit niet helpt kan een operatie uitkomst bieden.

Afdeling(en)

Hoe kom ik er?

Route 75
Lees voor

Wat is de behandeling?

Zonder operatie

Goede instructies en bij het slapen gaan een zwachtel om de elleboog wikkelen om sterk buigen in de slaap te voorkomen. Dit kan in veel gevallen in twee tot vier maanden de klachten doen verdwijnen. Wanneer dit niet helpt, adviseren we een operatie.

Met operatie

Bij deze operatie wordt via een gebogen snee de tunnel verruimd waarin de zenuw loopt. In het algemeen gebeurt dit onder regionale verdoving (een okselprik of een injectie bij het sleutelbeen). De ingreep duurt ongeveer twintig minuten. Na het sluiten van de huid wordt een gewatteerd drukverband aangelegd. We adviseren om de elleboog drie weken niet verder dan 90 graden te buigen.

Ongeveer een week na de operatie legt de verpleegkundige van de verbandpoli een klein verband aan en wordt u naar een handtherapeut verwezen. De wond voelt in de eerste acht weken iets stugger aan. Daarna wordt het litteken vanzelf weer zachter.

Klachten van pijnlijke prikkelingen zijn meestal binnen enkele dagen verdwenen. Herstel van gevoel en kracht duren vaak veel langer. Dit is afhankelijk van de duur en de ernst van de uitval van de aangedane zenuw.