Menu
Behandelingen

Trommelvliesbuisjes bij kinderen

Bij het plaatsen van trommelvliesbuisjes wordt vocht onttrokken uit het middenoor van uw kind, waardoor de druk wordt verlicht en eventuele gehoorproblemen worden verholpen.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 95

Hoe kom ik er?

Route 30
Lees voor

Wat zijn trommelvliesbuisjes?

Bij kinderen kan er vocht en slijm ophopen in het middenoor. Hierdoor worden geluidstrillingen minder goed doorgegeven, waardoor uw kind minder goed hoort en er ontstaat een grotere kans op oorontstekingen. Trommelvliesbuisjes worden gebruikt om dit vocht af te voeren door het trommelvlies.

Plaatsen buisjes

Als de trommelvliesbuisjes worden geplaatst, is uw kind onder kortdurende algehele narcose. De KNO-arts maakt een klein gaatje in het trommelvlies, waardoor het vocht uit het middenoor wordt afgezogen. In dit gaatje wordt het kunststof buisje geplaatst. Het middenoor kan nu via het buisje beluchten, de druk in het middenoor is weer normaal en de vochtproductie neemt af. Het gehoor is snel na het plaatsen van het buisje hersteld.

Nazorg

​Na het plaatsen van trommelvliesbuisjes is goede nazorg belangrijk. Via de link hieronder leest u alles over wat u thuis kunt doen na het plaatsen van trommelvliesbuisjes.

Downloads