Menu
Behandelingen

Sleutelbeenoperatie

Bij blijvende pijnklachten door slijtage van het AC-gewricht kan met een eenvoudige operatie het probleem worden opgelost. Hierbij wordt via een kleine snee bovenop de schouder een stukje bot van ongeveer 1 centimeter van het uiteinde van het sleutelbeen verwijderd.

Lees voor

Wat gebeurt er bij een sleutelbeenoperatie?

Bij de sleutelbeenoperatie wordt via een kleine snee bovenop de schouder een stukje bot van ongeveer een centimeter van het uiteinde van het sleutelbeen verwijderd. Hierdoor maken de uiteinden van het gewricht geen contact meer en verdwijnt de pijn. De schouder blijft normaal belastbaar, de eventuele verminderde beweeglijkheid verbetert door de ingreep.

Risico's en bijwerkingen

Het risico op complicaties bij dergelijke operaties aan de schouder is gelukkig klein (<1%). Dit kunnen zijn: infectie, bloeding, voorbijgaande zenuwirritatie, verstijving van de schouder en algemene risico's.

Nazorg

Na de operatie kunt u snel weer bewegen. De pijnklachten kunnen meerdere weken aanhouden en zakken geleidelijk aan af. Fysiotherapie kan nuttig zijn om eventuele verstijving van de schouder te voorkomen.

Aandoeningen