Menu
Behandelingen

Scoliose

Scoliose is een verkromming van de ruggengraat. Dit kan worden behandeld met niet-operatieve behandelingen zoals een brace of fysiotherapie, maar ook met een ingrijpende operatie.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 55

Hoe kom ik er?

Route 75
Lees voor

Wat is de behandeling van scoliose?

Hoe eerder een scoliose wordt ontdekt, des te beter kan het resultaat van de behandeling zijn. De behandeling is er in de eerste plaats op gericht verdere verkromming van de wervelkolom tot stilstand te brengen door middel van conservatieve behandeling (bijvoorbeeld oefentherapie en behandeling met een brace). Vaak duurt de behandeling een aantal jaren. Indien de scoliose daartoe aanleiding geeft dient een ingrijpende operatie plaats te vinden waarbij de wervelkolom met schroeven en staven wordt gecorrigeerd en gefixeerd.

Deventer ziekenhuis is een zogenaamd "Conservatief behandelend ziekenhuis ('CBZ')". Hier vindt de conservatieve behandeling plaats van idiopathische scoliose, en dus geen operatieve behandeling. Voor een complexe of progressieve scoliose en voor een scoliose waar operatieve behandeling in het vooruitzicht ligt wordt verwezen naar een "Operatief/conservatief behandelend ziekenhuis ('OCBZ')". In de meeste gevallen betreft dit de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.

Aandoeningen