Menu
Behandelingen

Rug-brace bij wervelfractuur

De rug-brace wordt voorgeschreven bij inzakkingsbreuken en bij breuken aan de voorzijde van de wervels. Deze brace kan uw pijn verminderen, het genezingsproces bevorderen en helpt u recht staan.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 60

Hoe kom ik er?

Route 54
Lees voor

Wat is een rug-brace bij een wervelfractuur?

De gipsverbandmeester legt de brace bij u aan. Afhankelijk van uw ruggenwervelprobleem gebeurt dit liggend, zittend of staand. De brace wordt precies op uw maat afgesteld. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

De rug-brace voorkomt dat u een bolle rug maakt. U zult merken dat tijdens het bollen van de rug er meer druk op de borst komt. Ook zal de pijn in de rug oncomfortabel worden. Het is daarom belangrijk om deze beweging niet te maken. Draag uw rug-brace tijdens het mobiliseren. Draag zodra u uit bed komt meteen de brace. Zodra u weer naar bed gaat mag de brace af, tenzij uw behandelend arts anders voorschrijft.

Belangrijk

  • De rug-brace is ontwikkeld als een alternatief voor een gipskorset, maar ook deze brace kan soms onplezierig zijn.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor het correct gebruiken van de brace. Wanneer u te vroeg stopt met het dragen van de rug- brace, kunnen de wervelbreuken niet goed genezen.
  • Deze brace is gemaakt om u in een aantal bewegingen te beperken. U kunt niet op alle type stoelen zitten. Een stoel met leuningen waarvan de rugleuning eventueel iets achterover kan is meestal plezierig (tuinstoel).

Downloads