Menu
Behandelingen

Radiotherapie

Bij radiotherapie worden de kankercellen bestraald om ze te doden en/of de celdeling te stoppen. Hierdoor wordt de groei van een tumor tegengegaan.

Lees voor

Wat is radiotherapie?

Radiotherapie is soms onderdeel van de behandeling voor patiënten met kanker. Bij radiotherapie worden kankercellen bestraald om de vermenigvuldiging van kankercellen tegen te gaan.

Straling zorgt ervoor dat er schade optreedt aan cellen. Als er voldoende schade is aangebracht, kan een cel zich niet meer herstellen en gaat het dood. Omdat straling overal doorheen gaat, komt de straling niet alleen op de kanker- maar ook op gezonde cellen van uw lichaam. In de radiotherapie maken we gebruik van het feit dat kankercellen zich minder goed kunnen herstellen dan gezonde cellen.

De start van uw behandeling

Starten met een bestralingsbehandeling betekent het begin van een spannende periode. Een periode waarin u te maken krijgt met nieuwe behandelaars, in een andere omgeving en met nieuwe behandelmethodes. Dan is het goed te weten dat u bij Radiotherapiegroep in Deventer kunt vertrouwen op de beste zorg, behandeling en begeleiding.

Meer informatie