Menu
Behandelingen

Poliklinische longrevalidatie

Een longaandoening is soms moeilijk te accepteren. U bent sneller moe, kortademig en kunt soms niet meer doen wat u wilt. Om beter met uw longaandoening en uw kortademigheid om te gaan, en om uw conditie te verbeteren is het longrevalidatieprogramma opgezet. U leest hier wat het is en hoe u hiervoor in aanmerking komt.

Hoe gaat poliklinische longrevalidatie bij longklachten?

Longrevalidatieteam

Het longrevalidatieteam begeleidt en ondersteunt u tijdens uw longrevalidatie. Dit team bestaat uit een fysiotherapeut, een diëtist, een longconsulent, een longarts en eventuele andere zorgverleners.

Hoe komt u in aanmerking?

De fysiotherapeut bespreekt tijdens een intake gesprek uw hulpvraag en wat u graag wilt bereiken met de revalidatie. Daarna kijkt de fysiotherapeut samen met u of de longrevalidatie hiér geschikt voor u is, of dat een behandeling elders beter past bij uw situatie.

Vergoeding

Het longrevalidatieprogramma wordt vergoed vanuit uw basis zorgverzekering. Indien u nog een eigen risico heeft wordt deze gebruikt.

Downloads

Wilt u meer informatie over poliklinische longrevalidatie bij longklachten en hoe u in aanmerking komt? Download de folder hieronder.