Menu
Behandelingen

Longrevalidatie

Een longaandoening kan een grote invloed hebben op uw leven. Het is soms moeilijk te accepteren. U bent sneller moe, kortademig en kunt soms niet meer doen wat u wilt. Om beter met uw longaandoening en uw kortademigheid om te gaan, en om uw conditie te verbeteren is er longrevalidatie. U leest hier wat het is en hoe u hiervoor in aanmerking komt.

Lees voor

Hoe gaat poliklinische longrevalidatie bij longklachten?

Longrevalidatieteam

De longrevalidatie kan u helpen om beter met uw longaandoening en kortademigheid om te gaan. Ook wordt uw conditie verbeterd. Dit revalidatieprogramma volgt u onder leiding van een longarts of revalidatiearts. Het programma biedt hulp bij onder andere COPD, longkanker, astma, bronchitis, longemfyseem, sarcoïdose of bij een ademregulatiestoornis. Het longrevalidatieteam begeleidt en ondersteunt u tijdens uw longrevalidatie. Dit team bestaat uit een fysiotherapeut, een diëtist, een longconsulent, een longarts of revalidatiearts en eventuele andere zorgverleners.

Hoe komt u in aanmerking?

Via de longarts of revalidatiearts wordt u verwezen naar een fysiotherapeut van het Deventer Ziekenhuis. De fysiotherapeut bespreekt tijdens een intake met u uw hulpvraag en wat u graag wilt bereiken met de revalidatie. Daarna kijkt de fysiotherapeut samen met u of de longrevalidatie in het Deventer Ziekenhuis geschikt voor u is, of dat een behandeling elders beter past bij uw situatie.

Vergoeding

Meer informatie over vergoeding van uw behandeling vindt u hier.

Meer weten over revalideren in ons ziekenhuis? Lees hier alles over het Revalidatiecentrum.

Downloads

In de folder leest u meer informatie over longrevalidatie en hoe u in aanmerking komt. Download de folders hieronder.