Menu
Behandelingen

Plasbuis - opheffen vernauwing

Wanneer u last heeft van een vernauwing van de plasbuis, dan kan die worden opgeheven door te klieven (inwendige snee aan te brengen).

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 50

Hoe kom ik er?

Route 3

Wat gebeurt er bij het opheffen van een plasbuisvernauwing?

De verpleegkundige brengt u in uw bed naar de operatieafdeling. De anesthesioloog dient uw verdoving toe, zoals afgesproken tijdens de pre-operatieve screening. Bij de ingreep wordt door klieven (snee inwendig) de vernauwing opgeheven. Na de ingreep laat de uroloog een verblijfskatheter achter in de blaas om het wondgebied rust te geven. Ook krijgt u een infuusnaaldje voor eventueel extra vocht en medicijnen. De ingreep duurt zo'n 30 minuten.

Risico's en bijwerkingen

Doordat er via de plasbuis is gewerkt, hebt u kans op een blaasontsteking, Dit kan zich uiten door symptomen als pijn en branderig gevoel bij plassen, vaak aandrang of koorts. Bij een of meer van deze klachten is het verstandig een arts te raadplegen. Door ruim te drinken kunt u een blaasontsteking voorkomen.

Nazorg

De ingreep vindt plaats in een dagopname. Maar het kan ook voorkomen dat u een nacht moet blijven. Indien u in Dagbehandeling wordt geholpen, geeft de verpleegkundige u uw ontslagpapieren en verwijdert het infuus, voordat u naar huis mag. Omdat wordt afgeraden zelf auto te rijden na de ingreep, adviseren wij u vervoer naar huis te regelen.

  • In de urine kan nog wat bloed zitten, schrik daar niet van, dit hoort er bij. Dit komt omdat de inwendige wond nog niet geheel genezen is. Dit kan tot 6 weken na de operatie voorkomen.

Downloads