Menu
Behandelingen

Pijnbehandeling - stellatumblokkade

Het ganglion stellatum is een zenuwstreng die loopt aan weerszijden van de wervelkolom ter hoogte van de hals. Bij een stellatumblokkade wordt een verdovend middel in deze zenuwstreng gespoten om de bloedvaten te verwijden, met als gevolg een betere doorbloeding en pijnafname.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 20

Hoe kom ik er?

Route 250
Lees voor

Wat is stellatumblokkade?

Het ganglion stellatum is een zenuwstreng die loopt aan weerszijden van de wervelkolom ter hoogte van de hals. Het ganglion is onderdeel van het zelfstandig werkende zenuwstelsel dat de bloedvaten op spanning houdt.

Bij een stellatumblokkade wordt een verdovend middel in deze zenuwstreng gespoten om de bloedvaten te verwijden, met als gevolg een betere doorbloeding. Door de betere doorbloeding neemt de pijn vaak af en verbetert de genezing van eventuele wondjes.

Behandeling

Een blokkade heeft als doel de doorbloeding in het aangedane lichaamsdeel te verbeteren, waardoor de pijn kan verminderen en eventuele wondjes sneller kunnen genezen. De behandelingen duren zo'n 20 minuten.

Behandeling
Deze behandeling vindt plaats in de behandelkamer van het Pijncentrum. Als het naaldje op de goede plaats is gekomen, zal de anesthesioloog de zenuw nu door verwarming van de naaldpunt gaan behandelen. Dit zorgt voor een langdurig effect.

Resultaat
Het warmer worden van uw pijngebied is vrijwel direct merkbaar. De pijn neemt in de komende weken af. Ongeveer 6 weken na de behandeling wordt het resultaat telefonisch met u besproken. U krijgt daarvoor een belafspraak mee.

Downloads