Menu
Behandelingen

Pijnbehandeling - lumbale sympathicusblokkade

Een sympathicusblokkade is een behandeling van de zenuwstreng langs de wervelkolom. Dit heeft als doel de bloedvaten wat wijder te laten worden, met als gevolg een betere doorbloeding en pijnvermindering.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 20

Hoe kom ik er?

Route 250
Lees voor

Wat is een lumbale sympathicusblokkade?

Een lumbale sympathicusblokkade heeft als doel de doorbloeding in het aangedane lichaamsdeel langdurig te verbeteren, waardoor de pijn kan verminderen en eventuele wondjes sneller genezen. Dit kan op twee manieren: met een vloeistof die de werking van de zenuw blokkeert of een behandeling met warmte. Beide behandelingen duren zo'n 30 minuten. We bespreken beide mogelijkheden.

Vloeistof

De behandeling vindt plaats in de behandelkamer van het pijncentrum. U gaat op uw buik op de behandeltafel liggen. De arts bepaalt met röntgenstralen de juiste plaats. De plaats van de injectie wordt verdoofd. Dit geeft soms een licht branderig gevoel dat na korte tijd verdwijnt. Daarna plaatst de arts één of twee naaldjes. Met behulp van röntgendoorlichting en contrastvloeistof bepaalt de arts de exacte positie van de naaldpunt. Heeft de arts de goede plaats gevonden, dan spuit hij een verdovingsvloeistof in en een middel dat zorgt dat de werking van de sympathicus langdurig wordt geblokkeerd.

Warmte

Ook voor deze behandeling worden er terwijl u op uw buik ligt onder röntgendoorlichting een of twee naalden geplaatst. Als de naald op de goede plaats staat, zal de anesthesioloog de sympathicus door verwarming van de naaldpunt gaan behandelen. Deze behandeling zorgt ervoor dat de werking van de sympathicus langdurig wordt geblokkeerd.

Het eerste effect van de behandeling merkt u vrijwel direct. Vanaf dat moment zal de verbetering zich verder doorzetten. Ongeveer 5 tot 6 weken na de behandeling wordt het resultaat telefonisch met u besproken. Hiervoor krijgt u een belafspraak mee.

Downloads