Menu
Behandelingen

Pijnbehandeling - lokale infiltratie

Lokale infiltratie is een vorm van pijnbehandeling waarbij de anesthesioloog u een injectie geeft met een verdovend middel. U krijgt de injectie als een geïrriteerde zenuw pijn veroorzaakt.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 20

Hoe kom ik er?

Route 250
Lees voor

Wat is lokale infiltratie?

De behandeling vindt plaats in de behandelkamer van het Pijncentrum. De anesthesioloog vraagt u de plaats aan te wijzen waar u de pijn precies voelt. Na desinfectie van de huid met jodium krijgt u een injectie met de verdovingsvloeistof. Dit is even pijnlijk. Over het algemeen is deze verdovingsvloeistof na enkele uren weer uitgewerkt. Een enkele keer komt het voor dat een patiënt dit middel heel langzaam afbreekt en dan kan het dove gevoel langer aanhouden. De behandeling duurt zo'n 10 minuten.

Nazorg

Na de behandeling wordt u naar de patiëntenkamer teruggebracht en daar blijft u een half uur liggen. Daarna mag u naar huis. U wordt afgeraden zelfstandig deel te nemen aan het verkeer. Regel daarom van tevoren vervoer naar huis. Wanneer u eenmaal thuis bent, let dan op de volgende zaken:

  • Bij vrouwen kan door het gebruik van de ontstekingsremmer de menstruatie korte tijd (gedurende 1 cyclus) wat ontregeld zijn, waardoor u onregelmatig of heviger vloeit.
  • Door gebruik van de ontstekingsremmer kunt u tijdelijk (enkele weken) last krijgen van opvliegers: een warm gevoel, transpireren (voornamelijk ’s nachts) en soms een rood gezicht.
  • Diabetici merken soms door het gebruik van de ontstekingsremmer dat de bloedsuikerspiegel tijdelijk (een paar dagen) wat verhoogd raakt. Dit kan door aanpassen van de insulinedosering / diabetesmedicatie worden opgevangen in overleg met uw huisarts / diabetesconsulent. Veel diabetespatiënten kunnen ook goed zelf de medicatie aanpassen.

Downloads