Menu
Behandelingen

Pees-/zenuwletsel

Bij een pees/zenuwletsel zijn de pezen/zenuwen meestal door een trauma(verwonding) doorgesneden. De pezen trekken zich dan terug. De wond moet verder opengemaakt worden om de pezen weer te kunnen hechten. Vaak is er een oefenspalk nodig.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 25

Hoe kom ik er?

Route 75
Lees voor

Wat is de behandeling van pees-/zenuwletsel?

De chirurg bespreekt met u de operatie tijdens uw polikliniekbezoek of op de Spoedeisende Hulp en legt de gang van zaken rond de verdoving uit. De operatie vindt plaats onder regionale verdoving door een prik in uw oksel of algehele narcose.

Tijdens de operatie wordt de wond vaak groter gemaakt om pezen en of zenuwen te lokaliseren en te hechten. Huid wordt gehecht en er wordt een drukverband met spalk aangelegd.

Risico's en bijwerkingen

Bij iedere operatie is er kans op gangbare complicaties zoals infecties, bloeduitstortingen en bloedingen. De kans hierop bij deze behandeling is klein. Na de operatie kan er vocht optreden in het geopereerde gebied, waardoor hand en/of vingers zwellen. Houdt de hand goed hoog.

Nazorg

  • Als de verdoving is uitgewerkt, kan het geopereerde gebied pijnlijk zijn. U kunt dan bijvoorbeeld Paracetamol 500mg. gebruiken, maximaal 3 keer per dag 2 tabletten.
  • Na een ingreep aan de hand of pols dient u deze hoog te houden (minstens op harthoogte) om zwelling en pijn (veroorzaakt door stuwing) te voorkomen. Draag overdag uw arm in een draagdoek (mitella) of een sling (soort mitella).
  • Na een aantal dagen, bij uw eerste polikliniek controle, wordt het verband vervangen en krijgt u een oefenspalk, deze wordt voor u gemaakt op de gipskamer of bij de handtherapeut. Hiervoor krijgt u een afspraak mee.
  • U mag uw hand en vingers alleen bewegen in de spalk op aanwijzingen van de fysiotherapie.
  • Het resultaat is afhankelijk van de aard van het trauma. Daarnaast ook van uw eigen inzet en de oefeningen. De plastisch chirurg zal dit met u bespreken.

Aandoeningen

Downloads