Menu
Behandelingen

Opheffen vernauwde voorhuid / besnijdenis

Een te nauwe voorhuid kan pijn of ontstekingen tot gevolg hebben. Dit kan worden opgelost met het een besnijdenis. Deze ingreep wordt ook wel circumcisie genoemd.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 50

Hoe kom ik er?

Route 3
Lees voor

Wat is een besnijdenis?

De verpleegkundige brengt u in uw bed naar de operatieafdeling. De anesthesioloog dient uw verdoving toe, zoals afgesproken tijdens de preoperatieve screening. De voorhuid wordt weggesneden en met oplosbare hechtingen vlak onder de eikel vastgezet. De uroloog legt een drukverband aan om de penis, deze moet ongeveer 24 uur blijven zitten. Daarnaast krijgt u een infuus voor extra vocht en eventueel medicijnen tegen een ontsteking. De operatie duurt ongeveer een uur.

Nazorg

Voordat u naar de afdeling teruggaat, verblijft u nog enige tijd op de uitslaapkamer. Na iedere operatie bestaat de kans, dat u pijn hebt. De pijnstilling na de operatie wordt geregeld door de anesthesioloog. Dit is met u doorgesproken tijdens de preoperatieve screening door de anesthesiemedewerker/anesthesioloog. Zodra u terug bent op de afdeling mag u weer eten en drinken. U blijft in bed tot het gevoel in de benen weer helemaal terug is. Het is belangrijk dat u plast voordat u naar huis gaat.

Wanneer u eenmaal thuis bent is het belangrijk dat u op de volgende zaken let:

  • Na 24 uur mag het drukverband worden verwijderd. Het is belangrijk voor de hygiëne dat u dagelijks gaat douchen. Laat de wond drogen aan de lucht. U kunt een gaasje gebruiken om de kleding te beschermen
  • Tegen de pijn kunt u paracetamol nemen
  • Na 1 dag mag het werk hervat worden
  • Na 1 week mag u weer sporten en fietsen
  • U mag 2 à 3 weken geen seksuele gemeenschap hebben

Downloads