Menu
Behandelingen

Oorcorrectie

Er zijn verschillende afwijkingen van de uitwendige oorschelp waarvan de afstaande oorschelp of flapoor de bekendste is. Deze kunnen op verschillende manieren worden gecorrigeerd. De correctie kan al plaatsvinden bij kinderen vanaf 4 jaar. De operatie kan plaatsvinden als het kraakbeen stevig genoeg is en het kind gemotiveerd is.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 25

Hoe kom ik er?

Route 75
Lees voor

Wat is een oorcorrectie?

De operatie gebeurt over het algemeen onder plaatselijke verdoving. Bij kinderen onder de veertien jaar geven we de voorkeur aan een algehele narcose. Via een sneetje in de huid aan de achterzijde van het oor brengt de chirurg het kraakbeen in de gewenste vorm en de oorschelp in de juiste stand. De huid wordt vervolgens met een oplosbare hechting gesloten. Vervolgens krijgt u een hoofdverband om of de door u meegebrachte haarband waaronder de verbandgazen op hun plaats blijven. De operatie duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Resultaat

Na negen tot twaalf maanden is het eindresultaat bereikt.

Complicaties

Bij iedere operatie is er kans op gangbare complicaties zoals infecties, bloeduitstortingen en bloedingen. Andere complicaties zijn zeldzaam.

Downloads