Menu
Behandelingen

Ooglid- en/of voorhoofdscorrectie - Plastische chirurgie

Veroudering van de huid kan overhangende oogleden veroorzaken. Dit kan medische en cosmetische klachten geven. Een operatieve behandeling is relatief weinig belastend en geeft een langdurig resultaat.

Afdeling(en)

Hoe kom ik er?

Route 75
Lees voor

Wat gebeurt er bij een plastisch chirurgische ooglidcorrectie?

Bij een correctie van het bovenooglid nemen we overtollig huid en vetweefsel en soms ook spierweefsel weg. Dit gebeurt via een snee in de natuurlijke oogplooi, met een kleine uitloper naar de ooghoek. Het litteken is bij geopende ogen normaal niet te zien. De operatie gebeurt onder narcose of plaatselijke verdoving en duurt 45 tot 60 minuten.

Resultaat

Na zes tot negen maanden is het eindresultaat te beoordelen. De genezing van de littekens is niet helemaal te voorspellen, dit verschilt per persoon.

De kans op infectie en bloedingen bij ooglidcorrecties is erg klein. Wel kunnen vrij forse zwellingen en bloeduitstortingen ontstaan. Dat is vervelend, maar verdwijnt vanzelf. Soms hebben patiënten na de operatie enkele weken last van tranende, branderige of juist droge ogen. Ook dit is tijdelijk.

Soms vinden patiënten dat er niet genoeg huid is verwijderd. Echter, als er te veel huid wordt weggehaald om een strak en glad resultaat te krijgen, kan het zijn dat het oog niet meer goed sluit of dat het onderste ooglid van het oog gaat afstaan.

Het ooglid kan soms ook tijdelijk wat afstaan doordat het littekentje nog hard en dus nog niet genezen is. Over het algemeen herstelt zich dit vrij snel.

Krijgt u na de operatie hevige pijn en gaat u steeds slechter zien? Neem dan contact op met het ziekenhuis. Dit geldt natuurlijk niet als u wazig ziet door de oogzalf.

Downloads