Menu
Behandelingen

Moedervlek verwijderen

Een goedaardige moedervlek is een normaal verschijnsel en geen ziekelijke/abnormale afwijking en hoeft dus ook niet behandeld te worden. Soms wil de patiënt uit cosmetisch oogpunt een moedervlek laten verwijderen.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 10

Hoe kom ik er?

Route 85
Lees voor

Hoe gaat een moedervlek verwijderen?

Wat het cosmetisch resultaat zal zijn van het verwijderen van een moedervlek is afhankelijk van veel factoren. Op welke plaats zit de moedervlek, hoe groot is de moedervlek, welke leeftijd enzovoort.

Een moedervlek kan op verschillende mogelijkheden verwijderd worden. De behandeling met het beste cosmetisch resultaat wordt met u besproken. Naast het wegsnijden kan een moedervlek soms ook behandeld worden door shave (shave techniek) of excochleatie (uitlepelen). Ook moedervlekken in het gelaat kunnen vaak met een uitstekend cosmetisch resultaat verwijderd worden. Indien er ook maar de geringste verdenking op melanoom (kwaadaardige moedervlek) bestaat, zal de moedervlek worden weggesneden en microscopisch worden onderzocht.

Mensen met veel moedervlekken, of mensen waarbij melanomen in de familie voorkomen worden regelmatig gecontroleerd na een fotografische vastlegging van de huid. Eventuele veranderingen worden zo snel opgemerkt.