Menu
Behandelingen

IVF (In Vitro Fertilisatie)

IVF is een van de behandelingen die gebruikt wordt bij verminderde vruchtbaarheid. IVF (In Vitro Fertilisatie) is reageerbuisbevruchting. Bij IVF werkt het Deventer Ziekenhuis als transport ziekenhuis samen met de Isala Klinieken te Zwolle. Dit betekent dat de IVF of IVF/ICSI behandeling in Deventer plaatsvindt, het laboratoriumgedeelte en de terugplaatsing van embryo's in Zwolle.

Afdeling(en)

Hoe kom ik er?

Route 125
Lees voor

Hoe gaat IVF (In Vitro Fertilisatie)?

Tijdens een normale menstruatiecyclus rijpt er elke maand slechts één eicel in de eierstokken. Bij de IVF-behandeling wordt geprobeerd met hormonale stimulatie meerdere (vijf tot tien) eicellen tegelijkertijd te laten rijpen om zo de slagingskans te vergroten. Een follikel is een ei-blaasje gevuld met vocht en bevat een eicel. Door middel van een punctie worden de follikels via de vagina één voor één aangeprikt en wordt de vloeistof met de eicellen weggezogen en opgevangen. Bij een IVF behandeling werken we samen met de Isala klinieken in Zwolle. De eicelstimulatie en de eicelpunctie vinden plaats in het Deventer ziekenhuis. De bevruchting (laboratoriumgedeelte) en de terugplaatsing vinden plaats in de Isala klinieken.

Wat is het Transport IVF Deventer-Zwolle?

Bij transport-IVF wordt er tussen twee klinieken samengewerkt. In de ene kliniek vindt de eicelstimulatie en de eicelpunctie plaats. In de andere kliniek wordt de eicel bevrucht en teruggeplaatst. In ons geval betekent dit dat de eicelstimulatie en de eicelpunctie plaatsvinden in het Deventer Ziekenhuis. De bevruchting (laboratoriumgedeelte van de IVF-behandeling) en de terugplaatsing vinden plaats in de Isalaklinieken in Zwolle.

Downloads

Wilt u meer informatie over IVF (In Vitro Fertilisatie) en wat u kunt verwachten? Download de folder hieronder.

Samenwerking

We werken samen met het Isala Fertiliteitscentrum in Zwolle. Hier kunt u terecht voor bijna alle vruchtbaarheidsonderzoeken en -behandelingen. Ze houden ook een instagramaccount bij met allerlei leuke weetjes en handige tips.

Instagramaccount Isala Fertiliteitscentrum